Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2005/10/20

Neverstore - Park, Hjo - 20 okt

>>Neverstore<< är namnet på ett tremanna college-rockband som precis fått skivkontrakt med Sony BMG. Grabbarna i bandet är unga, naiva och fulla med spring i benen. Dom är duktiga på sina instrument och det mesta sitter tajt och samspelet fungerar bra, trots att det är första spelningen med ny trummis. Låtarna är lika varandra med högt fyrtakts tempo och fyrackords refränger. Efter andra refrängen kommer ett stick, som oftast är det mest innovativa i låten och som bygger energi till sista refrängen. >>Neverstore<< påminner lite om Millencollin, som dock har mycket bättre driv i sina låtar. Sångaren och gitarristen Jacob låter precis som sångaren i det storsäljande bandet Green day och det finns all chans att >>Neverstore<< lyckas dom med. De har bland annat beskrivits som "Sveriges svar på Blink 182 och Green day". (se länk)

Lokalen dom spelar i är ingen bra konsertlokal utan en gammal biosalong, som förvisso har huserat stora artister i sina dar. Ljudet är spretigt och >>Neverstore<< har ingen enkel match att nå ut till den unga publiken som rastlöst sitter på sina hårda stolar. Men dom känns säkra på scenen och förmedlar sitt goda självförtroende till publiken som även består av vänner och familj. Dom känns så rätt, för rätt, med sina tatueringar på rätt ställe, några röda stjärnor på instrumenten, den rätta kaxiga attityden och dom rätta poserna. Dom känns helt enkelt som ett band som redan gått igenom det stora skivbolagets "gör om mig"-process till något som är helt rätt i tiden och utan överraskning. Dom har studerat sina föregångare väl och vet vad som ingår i framgångskonceptet. Om jag var tvungen att välja ett college-rockband, lite av ett pest eller fågelinfluensan val, så väljer jag ändå >>Neverstore<<. Skälet till det är att >>Neverstore<< fortfarande är unga och oförstörda och dom har all rätt till att skriva banala pojkrumstexter om att se på fotboll och att dejta puckade brudar. Hade jag varit 14 år hade jag förmodligen avgudat dom!

11 Comments:

At 15:14, Blogger munkiz said...

hur kan de vara unga och oförstörda men samtidigt redan JC-stajlade?

 
At 15:22, Blogger munkiz said...

jag tror att jag har sett neverstore en gång. Jag skulle spela på skivor på en gymnasiefest och då var det något band som iaf Jacob Widén var med i. Då lät det inte bra, men de hade redan då attityd som vore de äkta rockstjärnor

 
At 17:45, Blogger samuel said...

oförstörda i den mån att något stort skivbolag (läs sony) inte ännu stöpt dom i sin form. Men du har rätt, formade har dom blivit ändå, men av sig själva.

 
At 11:54, Anonymous Anonym said...

Det var ett badn som heter kungens årkester som spelade på den där gymnasiefesten...inte Neverstore

 
At 16:47, Blogger munkiz said...

men visst var jacob widén med i det bandet, det kan jag nästan sätta min mamma i pant på

 
At 11:08, Anonymous Anonym said...

Ja Jacob spelade trummor i Kungens en kort period

 
At 11:07, Anonymous Anonym said...

Måste folk alltid klaga på band som får skivkontrakt... Suck, avis någon??

 
At 23:13, Blogger samuel said...

Måste klaga? Nej. Säga vad man känner? Ja! Man kan väl inte säga något man inte tycker bara för att vara snäll.

 
At 20:11, Anonymous Anonym said...

men då kan man ju som alla sagt i alla tider...HÅLLA KÄFT!

 
At 10:47, Blogger munkiz said...

lipa...

 
At 12:05, Anonymous Anonym said...

Neverstore? va ska man säga? askalas bra band, såg dom i malmö för nåra dar sen. & det bandet kommer seriöst gå långt.. helt insane att ett band ifrån sverige kan kicka igång en sån melodi och sånt ös så hela huden reser sej. snortajta är dom enligt mej.

 

Skicka en kommentar

<< Home





































Powered by Blogger


Bloggtoppen.se