Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2006/01/18

the Paper Faces - Landet - 18 jan

image source is www.thepaperfaces.com
>>the Paper Faces<< är ett fyrmanna band som spelar synth som låter pop. Dom ser ut som ett riktigt retro-synthband med tillhörande attiraljer, men fokus ligger på bas och elgitarr istället för synth. Keyboardisten Torben lägger stråkar och körer för att göra ljudet fylligare och fetare, inte för att skapa melodier. Rickenbackerbasen däremot svänger riktigt skönt och hjälper upp melodierna, inte helt olikt the Magic Numbers. Gitarristen Martin drömmer sig bort till Mallis och kör tårna ihop och plockar slingor på sin gitarr. Det är ganska fullt på Landet och >>the Paper Faces<< ger en bra show. Live låter det lite hårdare och ruffigare än på inspelat material, som är lite väl sockersött. Låtarna har annars ganska trevliga melodier och dom är lagom catchy. Jag tror dock det skulle gynna >>the Paper Faces<< om dom blev lite hårdare, mer synthrock än snällpop. Men det kan bero på att jag är Nine inch nails frälst. I avslutande Burning sun får trummisen Andy hamra rejält och Julian skrika ut sin ångest. Kraftfullt och explosivt, precis som det alltid borde vara.

2 Comments:

At 09:56, Anonymous Anonym said...

själv tycker jag de låter exakt som suede! fast jag har bara hört en låt. du vet inte var man kan få tag på ett album av dom?

 
At 15:08, Anonymous Anonym said...

Tyvärr inget album släppt ännu.. det finns en singel med låten Disco Boy som du kan fa tag på genom exempelvis cdon.com. Misstänker att det snart kommer en ep med en massa härliga låtar!

 

Skicka en kommentar

<< Home





































Powered by Blogger


Bloggtoppen.se