Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2005/11/29

Blindside - Debaser - 29 nov

Äntligen var +Blindside+ tillbaka på en svensk scen efter idogt turnerande i USA de senaste åren. Konserten på rockklubben Debaser i Stockholm var starten på bandets Europa-turné. Redan i första låten, "Caught a glimpse", bestämmer bandet var skåpet skall stå. Sångaren Christian och resten av bandet går ut i 120% och tar ett rejält tag om publiken och det håller nästan hela konsterten igenom. Mellansnacket är dock inte av någon högre klass. Det är mest; "nästa låt vi ska spela heter..." men vid ett tillfälle berättar Christian om sin resa till Sydafrika där han träffat en AIDS-sjuk pojke och hela lokalen blir knäpptyst. Men tystnaden försvinner lika fort som den kom då låten om pojken som heter Yamkela startar och publiken går igång igen. Svettigast blir det under "King of the closet" då hela publikhavet blixtrar till!

Extranummer är riviga "Pitiful" och den brutaltunga "About A Burning Fire". På sista låten är stämningen i lokalen nästan elektrisk och det är inte många som står still. Direkt efter konserten visar +Blindside+ dessutom vilka jordnära killar dom är då hela bandet ställer sig vid utgången så dom i publiken som vill, kan få sig en pratstund.

Förband till +Blindside+ var Namur, ett band med trummor, bas och två gitarrer som borde innebära ett bra röj. Tyvärr spelar dom musik som nog gör sig bättre på skiva än live. Publikkontakten är nära noll och låtarna väldigt enformiga.

Sammanfattningsvis, +Blindside+ gör en otroligt bra och tight konsert som fler borde fått uppleva. Alla som var där gick säkerligen därifrån med samma förhoppning. Att det inte ska dröja lika länge till nästa gång dom spelar i Sverige...
/Gästrecensent Ulle

2 Comments:

At 07:55, Anonymous Anonym said...

Den där Ulle verkar vara en person med bra koll ;-)

 
At 13:23, Blogger samuel said...

Även fredrik strage gillade konserten:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1323&a=495698

 

Skicka en kommentar

<< Home





































Powered by Blogger


Bloggtoppen.se