Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2007/05/21

Rosie Thomas - Södra Teatern - 21 maj

Finn ett fel: tre foton är tagna av Emma Svensson på Rockfoto.nu och ett är taget av min mobil - vilket?

Denison Witmer har fått i uppdrag att vara publikuppvärmare. Det tackar han för genom att spela vaggsånger från sin senaste skiva "Are You a Dreamer?"
Men, Denison är safe, han har köpt alla sina vårkläder här:
-"jag har aldrig haft så tighta jeans förut".
-"Det är bra för om jag skulle somna så håller de mig uppe. Faktiskt är det så att jag redan sover!"
Jag tycker att det räcker alldeles lagom med trettio minuters sagostund. Denison är en fantastisk låtskrivare, men tyvärr inte lika duktig på vare sig gitarr eller sång.
Är ni nyfikna på Denison och samtidigt vill göra en god gärning bör ni gå till Happy Bithday Denison (Denison fyllde 30år i höstas. Sidan är en födelsedagspresent från Denison till Denison), där finns ett 30-tal låtar för gratis nedladdning. Som motprestation önskar Denison att man skänker valfri summa till någon av de välgörenhetsorganisationer som nämns på sidan. Det är dock högst frivilligt, men den som laddar ned låtar utan att skänka några pengar -"må brinna i helvetet!"

Rosie Thomas mådde dåligt efter ett brustet förhållande, lämnade Seattle och tog sin tillflykt till New York där hennes vän Sufjan Stevens bor. Ovan nämnda Denison tillslöt och som ett resultat av samvaron mellan dessa tre kom skivan "These Friends of Mine" att växa fram.
– "Vi hade ett sovrum, ett vardagsrum en mikrofon och två trasiga hörlurar, det var allt. Mitt liv vid den tiden kändes klumpigt och fattigt så det passade perfekt" (Rosie till Fredrik Söderlund på DygnetRunt.se)

Ikväll är en annan vän med på scenen, nämligen Jeff Shoop från Ester Drang. De är så sköna alla tre och verkar verkligen trivas bra med varandra. Bäst gillar jag Jeffs stil. Han säger knappt ett ord och tittar under lugg under i princip hela koncerten. Det är först i samband med en eurodisco-presentation av bandet som Jeff skiner upp och hänger på sina vänners, sedan långt tidigare uppvisade, barnsligheter.

Jag skulle kunna ösa adjektiv om hur fantastiskt de tre vännerna interagerar med varandra, men det skulle ändå inte säga något om hur det egentligen var. Titta istället på klippen nedan OCH se till att gå och se Rosie nästa gång hon kommer till Sverige. För så mycket som hon säger sig älska Sverige och de vackra svenskarna dröjer det nog inte länge innan hon är här igen.


Jeff Shoop, Denison Witmer och Rosie Thomas på besök i studion hos WXPN 88.5 FM - Public Radio from the University of Pennsylvania.


Denison och Rosie har under turnén arbetat fram en alltmer krävande koreografi till "Say Hello", en låt som Sufjan Stevens, enligt Rosie, skapade på tio minuter.


Sheila Saputo - Rosie Thomas 31-åriga alter ego. Det är den HÄR Rosie som i samma andetag kan prata om The Texas Chainsaw Massacre och betydelsen av djup vänskap.

Det blir inte vackrare än så här.

1 Comments:

At 20:56, Blogger Farsan_Baloo said...

Hejsan

Ny runda i Solidaritetsbloggen. Den här månaden går vår hundring till förmån för Röda Korsets insamling till världens mammor.

http://delameddig.blogspot.com

mvh / Marcus

 

Skicka en kommentar

<< Home





































Powered by Blogger


Bloggtoppen.se