Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2005/11/09

Eskju divine - Mondo - 9 nov

>>Eskju divine<< är ett av mina favoritband. Dom spelar begåvad pianobaserad pop med vackra harmonier och explosiva eruptioner. Dom är nu på miniturné i Sverige och Norge med Wonderland Festivals. Turnéstart för vintersäsongen är klubb Mondo i Stockholm. Tyvärr sammanfaller detta med Access All Areas vilket gör att den stora lokalen är väldigt tom. Uppskattningsvis 60 personer i en lokal som lätt rymmer 1000. >>Eskju divine<< verkar dock vara på gott humör trots den fåtaliga publiken, till skillnad från vissa andra festivalartister (se nedan). Gustaf, piano och sång, verkar ha benen så fulla med spring att han nästan ramlar av pianopallen. Kanske är det TV-kameran han har upp i ansiktet som ger honom en extra kick. Kvällen till ära är nämligen Travel Channel på besök och dom har valt ut >>Eskju divine<< som sitt offer. Två kameramän springer omkring, på och framför scenen, och filmar. Efter konserten blir det också intervju av en gubbsjuk skummis till programledare. Nåväl, bandet verkar inte vara jätteförtjusta i detta upptåg.

Konserten bjuder på några av de starkaste låtarna från senaste skivan "Come And Join Close Your Eyes Be Blind We're On Our Way To Eskju Divine". Även en ny låt, glad och sprudlande sådan, har fått plats i setlisten som fått kortas ned pga tidsbrist. Gustaf, Kristian och Daniel är duktiga musiker och låtarna leveras med briljans. Jag sjunger med i låtarna med ett leende på läpparna och njuter av Gustafs harmonier som sätts på plats av Kristians och Daniels tajta rytmer. Det enda jag saknar är lite mer kontakt med publiken, samtidigt som jag charmas av det ödmjuka och frånvaron av stjärnstatus som bandet utstrålar. Dom spelar inte för att uppnå berömmelse och kändisskap. Dom vill inte sälja sig själva och formatera bandet till en reklamprodukt. Dom vill göra musik. Musik som är så underbar som avslutande "Be them". Jag längtar efter att en dag få se >>Eskju divine<< inför storpublik framförandes storverk.

Övriga artister:
Marc Carroll: Irländsk trubadur som i kväll är arg som ett bi!
Waver: Charmig gitarrbaserad pop med Emmylou Harris som frontkvinna
Division of Laura Lee: bandet som gjorde 280 spelningar förra året ger fortfarande inte upp. Mig har dom inte övertygat än i alla fall.

3 Comments:

At 22:41, Anonymous Anonym said...

Tja!
Fatta vad trevligt att läsa dina texter samuel. Kalas. Det låter som det var en sjyst konsert jag missa. Ha det riktigt bra.

 
At 12:36, Blogger samuel said...

tack oskar!
Det var fint att höra!

 
At 09:44, Anonymous Anonym said...

måste säga att divisions spelning var grym. coolt att de kan ha så mycket energi trotts så få i publiken. Bra ljud

 

Skicka en kommentar

<< Home





































Powered by Blogger


Bloggtoppen.se