Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2006/05/25

Final Fantasy - Popaganda - 25 maj


På hemsidan kan man läsa historien om hur Owen Pallett tröttnade på att sitta framför sin dator, började spela gitarr och skapa musik åt gruppen "Les Mouches". Owen tröttnade igen, plockade upp sitt fiolspelande och började med hjälp av en loop-pedal skapa den musik som han under namnet >>Final Fantasy<< ikväll framför på popaganda. >>Final Fantasy<< är för övrigt en hyllning till de melodramatiska TV-spelen med samma namn.

Owen har även turnerat med Arcade Fire och The Hidden Cameras. Debutskivan "Final Fantasy Has a Good Home" skrev han på en vecka och spelade in veckan därpå. Det speglar den kreativitet Owen begåvats med och som bland annat resulterat i ett TV-spel, tre filmer och två operor.

Men Owen var inte nöjd med debutalbumet. Inför sin nya skiva flyttade han till Barcelona och började med att sätta upp en lista med preferenser för vad "He Poos Clouds" skulle innehålla:
"1. A set of songs that attempt to modernize each of the eight Dungeons & Dragons schools of magic"
"2. Every song will be written for string quartet and voice"
"3. Nobody who listens to it will ever again entertain thoughts of suicide."

Jag är ingen TV-spelsfantast, så vad det anbelangar den första punkten kan jag inte uttala mig. Punkt två och tre infrias däremot med råge. Jag är helt tagen, stum och mäkta imponerad av hur Owen briljant kombinerar professionalism med känsla. Owen har workshop för oss, där vi får vara med i hela skapandeprocessen. Från första fiol-loop, via lager av kontrasterande violinsstråk och skönt bräcklig sång, till sista primalskrik.
Med på scenen har han vännen Steph, som visar vackra och dramatiska skuggbilder med hjälp av en OH-projektor. De harmonierar fint med musiken och känns som en helt naturlig koppling till Owens influenser från japansk kultur, speciellt då TV-spel.

1 Comments:

At 23:46, Blogger munkiz said...

apropå skuggbilder, hoppas jag att ingen har missat fantastiska: http://www.therapeuticpictionary.blogspot.com/

 

Skicka en kommentar

<< Home





































Powered by Blogger


Bloggtoppen.se