Vi stödjer Solidaritetsbloggen. Du kan också göra en insats!

2008/10/19

Cult of Luna - TSOOLs studio SAMT Storan - 19 oktober

Idag har jag varit på två vitt skilda spelningar med Cult of Luna. Den ena var mycket intim, lågmäld och annorlunda spelning. Den andra var hård, tung och storslagen.

Det var inspelningen av P3-live som gick av stapeln och jag och ca 20 andra hade vunnit en plats i studion. Vi möttes upp som vore vi ett hemligt sällskap på en hållplats i närheten av Mölndal. Tysta stod vi där och väntade. Efter en stund kom Rickard Nerbe och bad oss följa med honom. Han förde oss till studion, the Soundtrack of Our Lives studio, och väl där fick vi ställa oss där vi fick plats. Lowood kom ut, tog på sig hörlurarna och började spela. Då de spelade utan förstärkare och pluggade in effektboxarna direkt i mixerbordet hörde vi i publiken inte så mycket av instrumenten. Lowood spelade in fyra fina låtar och på de två sista fick de hjälp av Thomas Hedlund (Cult of Luna, The Perishers m.fl.) på trummor. Thomas fick med enkla med svängiga takter låtarna att bli ännu mer intressanta. För övrigt har TSOOL-trumset aldrig låtit så bra som när Thomas spelade på det.

Sen spelade sju man starka Cult of Luna fem låtar varav en cover med Joy Division. Det var trångt för dem och de kändes inte helt bekväma till en början. Som åskådare var det skumt att se dem i en studio situation där de var tvungna att fokusera på att sätta inspelningen så bra som möjligt. Dessutom hör man knappt gitarrerna medan sång och trummor låter som vanligt, för att inte tala om trumpeten i Following Betulas.

Eftermiddagen kan sammanfattas som skum men en riktig upplevelse! Missa inte inspelningen nu på onsdag (081022) på P3 kl 21:30.

På kvällen såg vi sen Cult of Luna som man bör se dem. Med två trumisar, tre gitarrister, en basist, en på synt och tre på sång så var det; stort, tungt, hårt, högt och riktigt bra!Bonus: Lowood - Sailer

3 Comments:

At 21:45, Blogger Lillvor & Bengt said...

kul att vi är igång igen

 
At 20:25, Anonymous Robert said...

Håller på att letar efter en recension av Cult Of Luna på Storan och fann eran trevliga blogg.
Ville bara säga att den konserten det bästa jag sett på länge. Mycket häftigt med sittande publik och ett band som fullständigt körde över oss allihop. Allihop i bandet var lysande och låtarna växte till en ny dimension jämfört med på platta (som iofs är helt grym :) ). Kul att "extranumret" blev ett tacktal också!

 
At 10:08, Anonymous Livespot said...

Du hittar konserter bäst på www.livespot.se - Sveriges bästa konsertkalender!

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Powered by Blogger


Bloggtoppen.se